Akbank 8. Kısa Film Festivali’nin yarışma bölümüne başvuran 372 film arasında yapılan değerlendirme sonucunda, “En İyi Kurmaca Film Ödülü”nü “Sessiz” ile L.Rezan Yeşilbaş, “En İyi Belgesel Ödülü”nü ise “Ben Geldim Gidiyorum” ile Metin Akdemir kazandı.
Bu yıl 19-29 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleşen Akbank 8. Kısa Film Festivali, 10 gün boyunca sinema severlere dopdolu bir program sundu.
20 ülkeden 110 film, 40 seans, 11 söyleşi ve atölye çalışması, sinema dünyasından 21 konuğun yer aldığı Festival, farklı renkler, kültürler, coğrafyalar ve düşünceleri seyirciyle buluşturdu.
Akbank 8.Kısa Film Festivali jürisi, her yıl olduğu gibi bu yılda üç farklı katagoriden oluştu. “Festival Kısaları” bölümüne katılan eserler; Belgesel Yönetmeni Emel Çelebi, Kurgucu Bora Gökşingil ve Yönetmen Selim Evci’den ön eleme juri kurulunca değerlendirildi.
Kurmaca Kategorisi Jüri Kurulu bu yıl; Yapımcı Zeynep Özbatur, Oyuncu Uğur Polat, Sinema Yazarı Cüneyt Cebenoyan, Yönetmen Seren Yüce ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluştu. Festival’in “En İyi Kurmaca Film” ödülünü L. Rezan Yeşilbaş “Sessiz” ile kazandı.
Yazar Yekta Kopan, Belgesel Yönetmeni Ethem Özgüven ve Aysim Türkmen, gazeteci ve sinema yazarı Burçin Evren Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan Belgesel Katagori Juri Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Festival’in “En İyi Belgesel” ödülünü “Ben Geldim Gidiyorum” ile Metin Akdemir kazandı.
“En İyi Kurmaca Film” ödülünü kazanan L. Rezan Yeşilbaş ve “En İyi Belgesel Film” ödülünü alan Metin Akdemir 8.000 TL ile ödüllendirildiler.
Ayrıca Serhat Karaaslan “Musa” ve Orhan İnce ”Ali Ata Bak” filmleriyle “Kurmaca Mansiyon”; Okan Avcı ise “Kadim” filmi ile “Belgesel Mansiyon” ödülünün sahibi oldu.
Festivalin ödül töreni ve kapanış partisi, 29 Mart 2012, Perşembe akşamı Doğa Rutkay’ın sunuculuğunda Akbank Sanat’ta gerçekleşti. Sinema camiasının önde gelen yönetmen, oyuncu ve tanınmış isimlerinin katıldığı törende festivalin “KISADAN UZUNA” bölümünün konuğu yönetmen Ümit Ünal’a ve “BELGESEL SİNEMA” bölümünün konuğu Can Dündar’a ve “DENEYİMLER” bölümünün konuğu Almanyalı genç görüntü yönetmeni Sebastian Wiegärtner’a teşekkür plaketleri verildi. Ödül töreninin sonrası “En İyi Kurmaca” ve “En İyi Belgesel” filmlerinin özel gösterimi yapıldı.
Şiir ve şarkılarla 3 Haziran’da Harbiye’de Nazım Hikmet anılacak… Cumhuriyetin 100. yılını “Demokrasi Yüzyılı” etkinlikleriyle taçlandıran İBB Kültür, “Yüzyılın Yüzleri” adlı seriye bir yenisini daha ekliyor! Büyük şair Nazım Hikmet’in dizelerinin edebiyat, sinema, tiyatro ve müzik dünyasından birçok sanatçıyla seslendirilip, şarkılarla anılacağı “Şiir ve Şarkılarla Nazım” anma gecesi sizlerle buluşuyor. İBB Kültür prodüksiyonuyla hazırlanan, anlatıcılığını […]
İstanbul’da Fetih Coşkusu! İstanbul’un Fethi’nin 570. Yılı An Epic Symphony ve Manga konserleriyle Maltepe Etkinlik Alanı’nda kutlanacak. Tarih: 29 Mayıs 2023 Saat: 18.30 Yer: Maltepe Etkinlik Alanı Ücretsiz Etkinlik İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmektedir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Semt Festivalleri başlıyor! ÜCRETSİZ 20 Mayıs 2023 Saat: 20.00 Yer: Çekmeköy – CEZA Konseri 23 Mayıs 2023 Saat: 20.00 Yer: Eyüpsultan – Pinhani Konseri 24 Mayıs 2023 Saat: 20.00 Yer: Üsküdar – Emre Aydın Konseri 25 Mayıs 2023 Saat: 20.00 Yer: Zeytinburnu – Eypio – Merve Özbey Konseri 26 Mayıs 2023 […]
Kartal Belediyesi’nin düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek Göksel konserine tüm halkımız davetlidir. Etkinlikler Ücretsizdir. Tarih:19 Mayıs 2023 Saat:21.00 Yer: Kartal Meydanı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek Hadise, Murda ve Yüzyüzeyken konserlerine davetlisiniz. Konserler ücretsizdir. 19 Mayıs 2023 Yer: Maltepe Etkinlik Alanı Ücretsiz